Wedstrijdverslag en uitslagen vrijdag 3 juni 2022

Wedstrijdverslag vrijdag 3 juni 2022

Finale Roman Techno Cup:

Zowel Loomans als SteenstraWillemBos begonnen in hun sterkste opstelling aan deze wedstrijd van 2 x 20 minuten. In de eerste helft ging het goed tegen elkaar op. In de 12e minuut miste Chris van Eijk een hele grote kans. SteenstraWillemBos had het meeste balbezit maar de uitvallen van Loomans waren veelvuldig en gevaarlijk. In de 18e minuut stopte doelman Ferry Donders een hard schot van Koen de Louw. In de 2e minuut van de 2e helft schoot Nick de Louw raak, 0-1. Loomans werd wat feller in de duels. In de 11e minuut maakte Nick de Louw er 0-2 van voor SteenstraWillemBos. Nagenoeg in dezelfde minuut schoot Lucas de Bruin de aansluitingstreffer uit de draai binnen, 1-2. Loomans drong nog meer aan. Daar maakte Nick de Louw in de 19e minuut gebruik van en schoot de 1-3 in een verlaten doel. De man van de wedstrijd werd doelman Ferry Donders van Loomans  voor zijn uitstekende keeperswerk. SteenstraWillemBos van harte gefeliciteerd.

Promotie/degradatie hoofdklasse:

Jan&Jan liet verstek gaan na afmelding tegen vZoggel 2 dat daardoor reglementair met 3-0 won. Door deze overwinning is vZoggel 2 gepromoveerd naar de hoofdklasse. Jan&Jan zal in het nieuwe seizoen niet meer terugkeren. Het team houdt op te bestaan.

Promotie/degradatie 1e klasse:

LeenenRegiobank kwam in de 6e minuut op 0-1 tegen Egelantier door een doelpunt van Luuk Eijsbouts. Vervolgens ging het op en neer en kregen beide teams mogelijkheden om te scoren. Het duurde tot de 25e minuut voordat Mayron Haazen er met een stiftballetje over de doelman 0-2 van maakte. Egelantier gaf niet op en Arjan van Heugten maakte er met zijn doelpunten in de 28e en 29e minuut 2-2 van. Strafschoppen moesten de beslissing brengen en die werden door LeenenRegiobank beter benut waardoor zij promoveren naar de 1e klasse. Proficiat.