Wedstrijdverslagen 24 mei 2019

||Wedstrijdverslagen 24 mei 2019

Wedstrijdverslagen 24 mei 2019

In de strijd om de Roman Techno Cup nam kampioen Acfis het op tegen Van Zoggel 1 voor een talrijk publiek. Door een afstandsschot van Stefan Maas kwam van Zoggel in de 4e minuut op 0-1. Drie minuten later verzilverde Ruud Smits een strafschop wegens hands van de doelman van Acfis, 0-2. Luuk Castelijns verkleinde de achterstand in de 9e minuut met een verdekt schot, 1-2. Acfis kwam vervolgens in de 10e minuut op gelijke hoogte door een treffer van Juul Verburgt die vanaf de stippellijn raak schoot, 2-2. De sportieve wedstrijd werd in een hoog tempo gespeeld en groeide uit tot een “echte” zaalvoetbalwedstrijd met emotie en spanning. In de 17e minuut kwam Van Zoggel weer op voorsprong nadat Lex Klaver hard op doel schoot en diens schot door Stefan Maas van richting werd veranderd en onhoudbaar achter doelman Gijs Brusewitz in het doel verdween, 2-3. Na de pauze steeg de spanning ten top. In de 33e minuut kreeg Juul Verburgt de bal keurig aangeleverd door Youri van Brussel en maakte geen fout, 3-3. Na 2x 20 minuten bleef het 3-3 en volgde een verlenging van 10 minuten. Tijdens een een man meer situatie in verband met een tijdstraf van een Acfis speler schoot Chris Schenk in de 47e minuut van dichtbij de 3-4 voor Van Zoggel binnen. Nog in dezelfde minuut trok Youri van Brussel na een snelle counter de stand weer gelijk en dat bleef tot het einde zo, 4-4. De hierna volgende strafschoppen leverde Van Zoggel 1 met de uitstekende doelman Coen Smits de overwinning en daarmee ook de Roman Techno Cup op. Van Zoggel 1 proficiat !!.

 

 

In de promotie/degradatie strijd voor de hoofdklasse won hoofdklasser van Gennip krap met 3-2 van 1e klasser DeskaMarkt8. In de 2e minuut opende Bart van Lierop de score voor Van Gennip via de binnenkant paal, 1-0. Vier minuten later schoot Tom Raijmakers keurig vanaf de 10 meterlijn raak, 2-0. In de 9e minuut ging doelman Guus Berkers van Van Gennip mee in  de aanval. Jos Hurkmans pikte de bal op en verkleinde vanaf eigen helft de achterstand voor DeskaMarkt8 tot 2-1 door in een leeg doel te schieten. In de 18e minuut kwam DeskaMarkt8 op gelijke hoogte nadat Douwe Hurkmans een afvallende bal direct inschoot, 2-2. Drie minuten voor tijd haalde Bart Sijbers na een individuele actie gevolgd door een hard geplaatst schot de overwinning voor Van Gennip binnen, 3-2. Van Gennip blijft hierdoor in de hoofdklasse en DeskaMarkt8 in de 1e klasse.

 

In de promotie/degradatie strijd voor de 1e klasse behaalde 2e klasser CuundersGlashelder een regelmatige 1-5 zege op 1e klasser Van Otterdijk. De wedstrijd werd in een hoog tempo gespeeld. Van Otterdijk miste vele passes en kansen die door CuundersGlashelder wel werden benut. Nick Michiels(2x), Niels van Santvoort, Stan van Hoof en Jordy van Lunsen zorgden voor een 0-5 voorsprong. Met nog twee minuten te gaan redde Frank van den Boomen de eer voor Van Otterdijk, 1-5.  CuundersGlashelder speelt komend seizoen in de 1e klasse en Van Otterdijk in de 2e klasse.

 

Tot volgend seizoen.

2019-06-01T07:22:25+00:00

About the Author:

Zaalvoetbal Someren

De SZS staat voor Stichting Zaalvoetbal Someren, deze is opgericht in Augustus 1982 en werd per 14 mei 1984 Stichting Zaalvoetbal Someren. Stichting Zaalvoetbal Someren is aangesloten bij de Regio Peelland. De wedstrijden van de verschillende divisies worden gespeeld in de gemeentelijke sporthal “De Postel” en in de sporthal van het "Varendonck College"