Wedstrijdverslagen 17 mei 2019

||Wedstrijdverslagen 17 mei 2019

Wedstrijdverslagen 17 mei 2019

In de hoofdklasse werd de kampioenswedstrijd gespeeld tussen Acfis en Berkvens. Acfis had voldoende aan een gelijkspel terwijl Berkvens moest winnen. De wedstrijd werd in een hoog tempo voor een volle tribune gespeeld en ontspon zich als een echte zaalvoetbalfinale. Lange tijd bleef het gelijk. Berkvens was iets meer in de aanval omdat ze moesten scoren. Acfis was gevaarlijk met uitvallen. Beide doelmannen, Sil Joosten bij Berkvens en Gijs Brusewitz bij Acfis speelden een prima wedstrijd. Met nog een minuut of 8 te gaan werd Sil Joosten gewisseld voor de keepende speler Freek van Bussel. Berkvens zette meer druk. Na een snelle counter schoot Léon van den Bosch in de 27e minuut de 0-1 voor Acfis binnen. Een minuut later maakte Luuk Castelijns aan alle onzekerheid een einde door de 0-2 in de benedenhoek te plaatsen. Acfis gefeliciteerd!!. Komende vrijdag 24 mei kan Acfis in de bekerfinale tegen Van Zoggel 1 de “dubbel” binnen halen.

 

Bij Van Zoggel 1 tegen Bij Willem keek Van Zoggel in het eerste gedeelte van de wedstrijd al tegen een 0-4 achterstand aan. Binnen de daarop volgende vijf minuten kwam Van Zoggel 1 nog heel sterk terug tot 3-4. Het werd uiteindelijk een 4-5 zege voor Bij Willem door doelpunten van Jan van der Veen(3x), Niek Smits en Niels Roijakkers voor Bij Willem en Lex Klaver(hattrick) en Ruud Smits voor Van Zoggel 1.

 

In een pittige wedstrijd speelden Postel 2 en Toff met 2-2 gelijk. In de 4e minuut opende Thijs Cortenbach de score voor Postel 2. Twee minuten later stond het gelijk toen Thomas van Bree van eigen helft in een leeg Postel 2 doel schoot, 1-1. Vervolgens duurde het tot de 25e minuut voordat Thomas van Bree met een schot uit de draai van dichtbij zijn team Toff op een 1-2 voorsprong bracht. Postel 2 zette alles op alles en kwam in de 30e minuut door een schot van Ralf Kolenberg in de korte hoek op gelijke hoogte, 2-2.

 

Steenstra boekte een reglementaire 0-3 zege op Daan’s dat door spelersgebrek geen team op de been konden brengen. Daan’s werden ook 3 winstpunten in mindering gebracht.

 

In de 1e klasse won DeskaMarkt8 van Breukers. Voor Breukers betekende dat degradatie mede ook omdat Van Otterdijk won van Jagershuis. Door de winst eindigde DeskaMarkt8 keurig op de 2e plaats en mag de promotie/degradatie wedstrijd spelen tegen hoofdklasser Van Gennip. In deze wedstrijd scoorde Jos Hurkmans drie keer waardoor hij topscoorder in de 1e klasse werd. De twee andere doelpunten werden door Douwe Hurkmans gemaakt terwijl Alex Banfi de eer voor Breukers redde.

 

Van Zoggel 2 drukte Jan&Jan in de verdediging maar de uitvallen van Jan&Jan waren gevaarlijk. In het eerste gedeelte van de wedstrijd ging het nog gelijk op, 2-2 in de 17e minuut. Tussen de 22e en 27e minuut liep Jan&Jan uit naar een 2-5 overwinning. De doelpunten van Van Zoggel 2 kwamen van de voeten van Bram Verhees. Voor Jan&Jan scoorden Jorn Versantvoort, Rick Kleijsen(hattrick) en Ron van Stratum.

 

Van Otterdijk zette tegen Jagershuis alles op alles om aan de degradatie te ontkomen. Er moest gewonnen worden hetgeen uiteindelijk met de hakken over de sloot lukte, 6-5. Bas van den Wittenboer(2x), doelman Jelle Welten en Rob van der Sluijs(2x) scoorden voor Jagershuis. Merijn Altena(2x), Ronald Claessens, doelman Rob Rijkers, Jorin van de Laar en Erwin Altena deden dat voor Van Otterdijk dat nu om promotie/degradatie mag spelen tegen CuundersGlashelder.

 

BekenHDSolar kreeg ruim klop van kampioen Bankers. Bij een 4-0 achterstand scoorde Vincent van den Bogaart in de 17e minuut voor BekenHDSolar, 4-1. Bankers liep vervolgens uit tot een 7-1 voorsprong voordat Rudi Nijssen er in de 30e minuut nog 7-2 van maakte. Voor Bankers scoorden Niels Bankers(3x), Sidi Kourouma(2x), Marijn van Bussel en Steef Driessen, 7-2.

 

In de 2e klasse haalde Hurkmans flink uit naar Uncle Buck. Het werd maar liefst een 0-8 overwinning voor Hurkmans. Willem Hurkmans sloot na vele jaren zijn zaalvoetbalcarrière af met een echte hattrick in de 21e, 22e en 23e minuut. De overige doelpunten werden gemaakt door Ralf Hurkmans(2x), doelman Sjoerd Hooglugt(2x) en een eigen doelpunt van Islam Elsayyad, 0-8.

 

2019-05-20T16:20:42+00:00

About the Author:

Zaalvoetbal Someren

De SZS staat voor Stichting Zaalvoetbal Someren, deze is opgericht in Augustus 1982 en werd per 14 mei 1984 Stichting Zaalvoetbal Someren. Stichting Zaalvoetbal Someren is aangesloten bij de Regio Peelland. De wedstrijden van de verschillende divisies worden gespeeld in de gemeentelijke sporthal “De Postel” en in de sporthal van het "Varendonck College"