Wedstrijdverslagen 3 mei 2019

||Wedstrijdverslagen 3 mei 2019

Wedstrijdverslagen 3 mei 2019

In de hoofdklasse trad Bij Willem aan tegen Acfis. Ruim 20 minuten ging het goed tegen elkaar op, 2-2. Vanaf de 22e minuut deed Acfis er alles aan om de kansen op het kampioenschap te behouden en won met 3-6. De doelpunten van Bij Willem werden gemaakt door Niels Roijakkers(2x) en Danny Welten. Voor Acfis scoorden Juul Verburgt(5x) en Youri van Brussel.

Topparty verloor zwaar van Van Zoggel 1. De degradatie voor Topparty is goed als zeker een feit na dit verlies. Van Gennip is qua punten nog te achterhalen maar het slechtere doelsaldo van Topparty speelt hun parten. Voor Topparty scoorden Hidde Maas en Marcel Hurkmans. Voor Van Zoggel waren Wesley Maas(3x), Stefan Maas(3x), Tijn van den Tillaar(2x), Lex Klaver en doelman Ruud Smits succesvol, 2-10.

Van Gennip kwam in actie tegen Postel 2 en verloor met 1-4. Door dit verlies zullen ze de promotie- c.q. degradatiewedstijd moeten spelen tegen de nr. 2 van de 1e klasse  en dat kan Centersnacks, Jan&Jan, Jagershuis of DeskaMarkt8 zijn. Postel 2 stond binnen 12 minuten met 0-3 voor door doelpunten van Thijs Cortenbach, Rick van den Aker en Nick Kusters. Het duurde tot de 25e minuut voor er weer gescoord werd. Tom Raijmakers passeerde keurig de uitkomende doelman Niels Zwinkels en redde voor Van Gennip de eer, 1-3. Vlak voor tijd maakte Rick van den Aker er nog 1-4 van voor Postel 2. Door deze overwinning kan Postel 2 niet meer achterhaald worden en eindigen ze als 3e in deze competitie.

Bij Steenstra tegen CanadeesMarkBerkers verstevigde Koen de Louw zijn positie als topscoorder in de hoofdklasse door 4 keer te scoren. De twee doelpunten van CanadeesMarkBerkers kwamen van de voet van Robin Janssen, 4-2.

Daan’s ging goed van start tegen het Wapen. In d 10e en 12e minuut zorgden Mike Verdonschot en Maarten Werts voor een 2-0 voorspong. Hierna was het de beurt aan het Wapen om naar een 2-5 voorsprong te groeien door doelpunten van Rob van Santvoort(2x), Frans Bruijstens, Peter van Steenbergen en Nicky Meeuws. In de slotminuut scoorden beide teams nog eenmaal door Arco van Dijk voor Daan’s en Nicky Meeuws voor het Wapen, 3-6.

In de 1e klasse won DeskaMarkt8 de wedstrijd tegen Jan&Jan. Beide teams blijven kans maken om voor de promotie/degradatiewedstrijd tegen Van Gennip in aanmerking te komen. Douwe Hurkmans(3x), Pieter van den Broek, Bart van Heugten en Jos Hurkmans scoorden voor DeskaMarkt8. Loet van den Heuvel, Frank Ceelen, Rick Kleijsen en Erik Boerekamp deden dat voor Jan&Jan, 6-4.

Kampioen Bankers won met 5-3 van Jagershuis dat zeker niet de mindere was, maar nogal wat kansen liet liggen. Jagershuis is ondanks dit verlies nog in de strijd om de promotie/degradatie wedstrijd tegen plaatsgenoot Van Gennip. Balkunstenaar Sidi Kourouma opende de score voor Bankers in de 2e minuut. Daan Kuijpers zorgde 2 minuten later voor de 1-1 en weer een minuut later kwam Jagershuis op 1-2 door Bas van den Wittenboer. In de 8e minuut stond het weer gelijk door een treffer van Sidi Kourouma. Sohail Rahimi maakte er in de 10e minuut 3-2 van voor Bankers. In de 21e minuut soleerde doelman Niels Bankers op zijn bekende manier van eigen helft naar het doel van de tegenstander en maakte er 4-2 van. Toch kwam Jagershuis weer terug tot 4-3 in de 24e minuut door een doelpunt van Bas van den Wittenboer. In de slotminuut bepaalde Sohail Rahimi de uitslag op 5-3 voor de kampioen.

Door een ongelukkig eigen doelpunt van Robert Breukers kwam Loomans in de 8e minuut op een 1-0 voorsprong. In de 15e minuut schoot Geert de Lau met een afstandsschot de gelijkmaker binnen, 1-1. Vervolgens liep Loomans tussen de 23e en 27e minuut uit naar een 5-1 voorsprong door doelpunten van Chris van Eijk(2x), Ton Schuurmans en Dirk Sonnemans. In de 28e minuut maakte Geert de Lau er 5-2 van en vlak voor het eindsignaal schoot Geert Tomassen raak, 5-3.

Bij Van Zoggel 2 tegen Van Otterdijk had Rob Rijkers van Van Otterdijk het op zijn heupen. Als doelman soleerde hij 3 keer vanaf zijn eigen doelgebied tot in het doelgebied van Van Zoggel 2 en scoorde ook nog eens 3 keer. Het vierde doelpunt was van Jorin van de Laar na een prima kapbeweging. Voor Van Zoggel 2 scoorde Sem Leenen beide keren na goed doorzetten, 2-4.

In de 2e klasse gaf Hurkmans het Zunneke geen schijn van kans en won deze “derby” met 0-7. Ralf Hurkmans, Thijs Bekx(4x) en Willem Hurkmans maakten de doelpunten.

Educontract haalde flink uit tegen Sphinx. In deze wedstrijd was Bart van Brussel met maar liefst 7 doelpunten de uitblinker. Robin van Heugten, Frenk Mennen en een eigen doelpunt van Mark van Brussel bepaalden de uitslag om 10-0.

Kampioen Ons Café verloor z’n 3e wedstrijd van het seizoen van het jonge Bleekerven. In de 6e minuut rondde Rudi Strauss een mooie aanval doeltreffende af, 1-0 voor Ons Café. In de 17e minuut trok Roel van Bussel de stand gelijk, 1-1 en in de 22e minuut haalde Robin Rijnders met een schot uit de draai de overwinning binnen, 1-2.

Uncle Buck won z’n 3e wedstrijd van het seizoen. Egelantier werd met 4-2 geklopt. Door het verlies van Egelantier zal CuundersGlashelder zonder zelf in actie te zijn geweest op deze speeldag op 24 mei de promotie/degradatiewedstrijd tegen Van Otterdijk, BekenHDSolar of Breukers moeten spelen.

In deze wedstrijd schoot Bennie Wijnen van Egelantier vanaf 3 meter afstand over een nagenoeg leeg doel. Bij Uncle Buck was Rick van Bussel met 4 treffers goed op dreef. Voor Egelantier scoorde Martijn Bouwmans 2 keer, 4-2.

 

2019-05-13T19:17:11+00:00

About the Author:

Zaalvoetbal Someren

De SZS staat voor Stichting Zaalvoetbal Someren, deze is opgericht in Augustus 1982 en werd per 14 mei 1984 Stichting Zaalvoetbal Someren. Stichting Zaalvoetbal Someren is aangesloten bij de Regio Peelland. De wedstrijden van de verschillende divisies worden gespeeld in de gemeentelijke sporthal “De Postel” en in de sporthal van het "Varendonck College"