Wedstrijdverslagen 7 december 2018

||Wedstrijdverslagen 7 december 2018

Wedstrijdverslagen 7 december 2018

In de hoofdklasse kwam koploper Berkvens tegen het Wapen niet verder dan een gelijk spel. In de 6e minuut verschalkte doelman Tommy Meeuws zijn collega Sil Joosten met een afstandsschot, 1-0. In de 7e minuut stond Dirk Wullems op de juiste plek om de gelijkmaker voor zijn rekening te nemen, 1-1. Met een intikker van Devi Fondon kwam Berkvens in de 16e minuut op voorsprong, 1-2. Twee minuten later bepaalde Peter van Steenbergen de uitslag op 2-2 met een onverwachts schot.

Na de 4-1 winst van Postel 2 op Van Zoggel 1 hebben zich netjes in de kop van het klassement genesteld. In de 4e minuut scoorde Nick Kusters met een schot uit de draai, 1-0. In de 13e minuut plaatste Jacky Janssen de bal keurig door de benen van doelman Chris Verstappen, 1-1. In de 21e minuut miste Jacky Janssen een strafschop voor Van Zoggel 1 door naast te schieten. Nauwelijks 1 minuut later kopte Sebastiaan ten Bruggen Cate na een uitworp van zijn doelman de bal achter doelman Tijn van den Tillaar, 2-1. In de 25e minuut kreeg Sven ten Wolde de bal aangegooid van zijn doelman en schoot meteen uit de draai de 3-1 binnen. Uit een onoverzichtelijke situatie tikte Wessel Pape in de slotminuut de 4-1 voor Postel 2 in het Van Zoggel doel. Doelman Chris Verstappen blonk in deze wedstrijd uit door vele schoten en kansen van Van Zoggel uit zijn doel te weren.

Topparty behaalde zijn eerste overwinning van dit seizoen door met 2-3 van Daan’s te winnen. In de 10e en 13e minuut schoot Hidde Maas Topparty naar een 0-2 voorsprong.. In de 19e minuut maakte Ralf van de Laar er 0-3 van. Daan’s kreeg voldoende kansen om tot scoren te komen maar vond doelman Bert Meeuws steeds op hun weg. In de slotminuut scoorde Daan Raijmakers in zijn eerste wedstrijd dit seizoen 2 keer en gaf de nederlaag een beter aanzien, 2-3.

Acfis deed goede zaken tegen Bij Willem. In de 3e en 8e minuut zorgde Youri van Brussel voor de 2-0 voorsprong. Halverwege de wedstrijd verkleinde Jan Meulendijks de achterstand tot 2-1 voor Bij Willem. Gelegenheidsdoelman Fabio Peters deed zijn uiterste best maar kon niet voorkomen dat Acfis door doelpunten van Luuk Castelijns(2x) en Youri van Brussel in de 26e minuut op een 5-1 voorsprong kwam. Nadat Oelse Venhuizen met een geplaatst schot Bij Willem op 5-2 had gezet bepaalde Luuk Castelijns uit de counter in de laatste minuut de uitslag op 6-2 voor Acfis. Door het gelijke spel van Berkvens is Acfis de koploper tot op 5 punten genaderd.

In de 1e klasse kreeg Van Otterdijk zaalvoetballes van Postel 1. Inzet was er genoeg bij Van Otterdijk doch de combinaties kwam niet aan en vele kansen werden gemist. Postel 1 combineerde een stuk beter en was een stuk effectiever in de afwerking. Postel 1 kwam op 0-3, waarna Ronald Claessens de 1-3 liet aantekenen. Postel 1 liet zich niet van de wijs brengen en maakte er 106 van voordat Patrick Mennen de 2e en laatste treffer voor Van Otterdijk scoorde. In de 26e minuut schoot Ralf Geelen met zijn 3e treffer van de wedstrijd de 2-7 in de kruising. De overige doelpunten van Postel 1 werden gemaakt door Norbert Maas(4x).

Kanters miste een aantal vaste krachten en trad ook nog zonder wissels aan tegen Jagershuis. Jagershuis maakte niet de fout van vorige week door in de slotfase een 4-0 voorsprong zag omslaan in een 4-04 gelijk spel. Bas van den Wittenboer(2x), Thijs van Heugten(2x) en Daan Kuijpers bezorgden Jagershuis een uitstekende 0-6 overwinning.

Bankers won met bijzonder veel geluk van BekenHDSolar. Doelman Paul van den Boomen opende de score voor BekenHDSolar in de 2e minuut, 1-0. Bob Leenen schoot in de 9e minuut de 2-0 binnen op aangeven van Rens Briels. Meteen hierna zorgde Wesley Janssen voor de 2-1 door uit een scrimmage als laatste de bal aan te raken. In de 18e minuut vergrootte Rens Briels de voorsprong voor BekenHDSolar, 3-1. Bankers bleef op kansen loeren. In de 22e en 28e minuut lukte het Niels Bankers om met twee treffers de stand gelijk te trekken. Iedereen verzoende zich al met het gelijke spel. Echter doelman Paul van den Boomen ging in de laatste 10 seconden in de fout door de bal bij een uittrap tegen Jouke van de Boomen te schieten waarna de bal in het BekenHDSolar doel verdween, 3-4.

Door de winst van Jagershuis en Bankers staan ze nu met Jan&Jan met een gelijk aantal punten aan de leiding, alleen het doelsaldo maakt nog het verschil.

In de 2e klasse werd de Lieropse derby tussen Hurkmans en Educontract gewonnen door Educontract. Hurkmans was in deze wedstrijd veel in e aanval maar Educontract was gevaarlijk door z’n snelle counters. In de 16e minuut schoot Bart van Brussel raak vanaf eigen helft in een leeg doel omdat doelman Sjoerd Hooglugt mee was in de aanval. In de 23e minuut plaatste Daan Hooglugt de bal onder zijn broer door in het doel, 0-2. In de 24e minuut zag Thijs Bekx kans om de achterstand van Hurkmans te verkleinen tot 1-2. Dit duurde niet lang. In dezelfde minuut vergrootte Bart van Brussel de voorsprong tot 1-3 bij een snelle counter. Met nog 4 minuten te gaan maakte Hrm Gubbels er nog 2-3 van.

Centraal en Bleekerven hielden elkaar lange tijd in evenwicht. Beide teams waren goed aan elkaar gewaagd. Patrick Wijdeveld opende in de 19e minuut de score voor Bleekerven en in de 26e minuut maakte hij er 0-2 van met een lucky  intikker. In de slotminuut redde Jeroen van Lierop de eer voor Centraal ook met een intikker, 1-2.

Twintig minuten hielden Ons Café en Sphinx elkaar in evenwicht. Rudi Strauss schoot de 1-0 binnen in de 9e minuut voor Ons Café. Een minuut later werkte Dennis Rutten met de buiten kant rechts de bal in de bovenhoek, 1-1 en redde daarmede de eer voor Sphinx. Hierna was het gedaan met het verzet en bouwde Ons Café aan de 8-1 winst door doelpunten van Rudi Strauss, eigen doelpunt van Dennis Rutten, Mike van de Loo(3x, waarvan een uit een strafschop in twee pogingen) en Lasja Coenraad(2x).

 

2018-12-09T20:51:04+00:00

About the Author:

Zaalvoetbal Someren

De SZS staat voor Stichting Zaalvoetbal Someren, deze is opgericht in Augustus 1982 en werd per 14 mei 1984 Stichting Zaalvoetbal Someren. Stichting Zaalvoetbal Someren is aangesloten bij de Regio Peelland. De wedstrijden van de verschillende divisies worden gespeeld in de gemeentelijke sporthal “De Postel” en in de sporthal van het "Varendonck College"